Obilježena 25.godišnjica policije Tuzlanskog kantona

U povodu Dana policije TK 22, maja, na Trgu Slobode u Tuzli je izvršeno postrojavanje, a nakon toga su defileom krenuli kroz grad pred Kapiju, gdje su odali poštovanje i položili vijence i cvijeće poginuloj mladosti 25 maja i defileom do Spomen obilježja ispred zgrade Mupa TK, gdje je delegacija vlasti i organizacija odala poštovanje i položila cvijeće pripadnicima policije u proteklom ratu.
Kasnije je upriličena Svečana akademija u BKC-u Tuzla, na kojoj su dodijeljena priznanja i i zahvalnice najzaslužnijim policajcima i pripadnicima MUP-a TK.
Ovom prilikom je odato minutom šutnje i na drugi način svima koji su položili svoje živote u odbrani BiH.
Prema  riječima premijera TK , Irfana Halilagića koji se obratio prisutnima, ovogodišnji 22 maj tuzlanski policajci dočekuju u mnogo boljim uslovima , nego proteklih godina. Posvećeno je više pažnje u poboljšanju uslova nego proteklih godina .Posvećeno je više pažnje u poboljšanju uslova u kojima rade policijski službenici i pristupili smo nabavci nove opreme.Ove godine posvećeno je postupak podmlađivanja policijske strukture jer značajan broj kadrova MUP-a TK uskoro odlazi u penziju. Za te namjene smo osigurali 15, 2 miliona KM,istakao je premijer Halilagić , te naglasio , da Vlada pokazuje važnost sigurnosti građana.Svim službenicima policije se zahvalio na  dobrim rezultatima u prošloj godini.
Duška REBIĆ