Obilježen 23.avgust, Dan šehida MZ Lukavica

Jučer je u Lukavici obilježen 23. avgust, Dan šehida mjesne zajednice Lukavica.

Obilježavanju su pored  članova porodica šehida i poginulih boraca, predstavnika VMZ Lukavica i imama, u ime Gradonačelnika odsutnog zbog službenog puta, prisustvovali i pomoćnici Gradonačelnika Nihad Sinanović i Mustafa Bajić, predstavnici boračkih organizacija, nevladinih udruženja i dr.

„Na ovakvim mjestima nije potrebno puno govoriti jer mi koji smo svjedoci dešavanja u periodu od 1992.-1995.godine, znamo koliko je Lukavica dala u odbrani naše domovine. Zato smo dužni prenositi budućim generacijama priče i iskustva koja smo stekli iz proteklog rata i stalno se podsjećati kako nam se ovo zlo ne bi dogodilo ponovo“ rekao je Sinanović.

Prisutnima se obratio Predsjednik VMZ, Samir Đogić, predstavnik mjesnog odbora organizacije porodica šehida i poginulih boraca, Abid Ćosić te predsjednik Organizacije porodica šehida i poginulih boraca grada Gračanica, Sadmir Džebo, koji su podsjetili na značaj posjećivanja svih šehidskih spomen obilježja.

Mjesni imami su proučili Ašare i Dovu za šehide, a nakon prigodnog obraćanja prisutni su položili cvijeće na ovo spomen – obilježje i tako odali počast šehidima i palim borcima Lukavice