Nurkić: “U Slobodi su mi kazali da nisam dovoljno talentovan”

Nakon sjajne pobjede naše košarkaške reprezentacije nad selekcijom Bugarske (88:49), dosta bure u košarkaškoj bh. javnosti diglo je i gostovanje Jusufa Nurkića na BHRT emisiji “Konačno Petak”.

Spomenuo je kako u kultnim bosanskohercegovačkim klubovima Slobodi i Bosni, nije bilo tolerancije za ovog NBA igrača dok je bio u razvoju.

“U tuzlanskoj Slobodi su mi kazali da nisam dovoljno talentovan. Žarko Vujović je rekao da se posvetim školi i knjigama i da bi to bilo bolje. On je tada vodio taj klub. Onda sam pokušao u Sarajevu. Tadašnji predsjednik kluba Bosna je bio Dino Konaković. On je na neki način rekao da imaju bolji od mene i da nisam za to”, istakao je Nurkić.

Nakon što se dotakao političara Konakovića, on mu je na to expresno odgovorio.

“Velika pobjeda košarkaške reprezentacije Čestitke Vedranu Bosniću i cijelom timu. Čestitke KSBiH. Na nekoliko upita novinara o navodima Jusufa Nurkića odgovoriću nakon veoma bitne utakmice koju naš tim igra u nedjelju. Možda samo jedan važan detalj. Nurkića je Trnovčević otkrio 2008. godine, a ja sam KK Bosna napustio 2007. godine. I nikada nisam bio predsjednik kluba, do 2007. godine sam bio direktor”.