Novogodišnji paketići za najmlađe

Novogodišnji paketići za najmlađe

Povodom nastupajućih novogodišnjih praznika, prigodnim paketićima delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Begom Gutićem, obradovala mališane hospitalizirane na Dječjoj klinici Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, te štićenike Doma za djecu bez roditeljskog staranja i JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla.

Ovom prilikom premijer Gutić i ministri u vladi Tuzlanskog kantona su djeci, te uposlenicima ovih ustanova zaželjeli sretne novogodišnje praznike, brzo ozdravljenje i školski uspjeh u 2018. godini.

„Vlada Kantona ovim nastavlja tradiciju, a to je da za novogodišnje praznike obiđemo ove ustanove gdje su smještena djeca. Ovim gestom i skromnim poklonima želimo im izmamiti osmijeh na lice, da im čestitamo novogodišnje praznike i poželimo sve najbolje” rekao je tokom podjele paketića premijer Kantona Bego Gutić.

Osim premijera današnjem gestu prisustvovali su ministrica pravosuđa i uprave Ivana Kulić, ministar rada, socijalne politike i povratka Zoran Jovanović, ministar zdravstva Bahrudin Hadžiefendić i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zlatan Muratović. Ovogodišnja podjela paketića organizirana je u saradnji sa Dječjim selom mira „Turija”.

(Nezavisni.ba)