Novi protesti prevarenih kupaca u SPO 15. maj: Grad i investitor nemaju ni volje niti želje da riješe naš problem!

Obzirom na sva dosadašnja dešavanja vezana za završetak SPO 15. maj prevareni vlasnici stanova i poslovnih prostora su zakazali ponovne proteste za četvrtak 17.01.2019.godine.

Okupljanje je planirano od 13.00- 13:30h a nakon toga protestna šetnja najavljenom rutom: SPO 15 maj- Gradska uprava , kojoj mjoše jendom žele upoznati javnost o situaciji u kojoj se kupci trenutno nalaze obzirom da još uvijek ne naziru kraj svoje desetogodišnje agonije.

Tim povodom Udruženje koje organizuje proteste se oglasile saopštenjem za javnost u kojem navode:

Po Odlukama GV Tuzla iz novembra 2017. god. javna preduzeća Vodovod i kanalizacija i Centralno Grijanje Tuzla trebala su odmah krenuti u realizaciju istih i čim prije spojiti SPO 15 maj na infrastrukturnu mrežu. Isto tako GV je donijelo odluku o iznalaženju zakonske mogućnosti za priključak SPO 15 maj na elektro mrežu što se i nakon 14 mjeseci od donošenja odluke nije desilo.

Gradska uprava tražila je od Udruženja kupaca da se zaustave zadnji protesti u novembru 2018. godine jer ne mogu raditi pod pritiskom i nastavili su zamajavati kupce izlikama „tražimo rješenje“, „neprovodiva odluka GV“ , „vidjeti ćemo“ “čekamo novu odluk GV“ … Do danas se nije ponudilo niti jedno konkretno riješenje. Očito da je 165 porodica minoran problem Gradskoj upravi te da imaju prečih problema od našeg. Znate li da u Udruženju kupaca imamo i kupce koji su socijalni slučajevi, te da je osam kupaca do sada umrlo.

Smatramo da smo punih godinu dana zamajavani od strane Grada i investitora te da nepostoji ni volja niti želja a naročito moralna obaveza Grada i investitora da riješi gorući problem u 120 godina tuzlanske gradnje.

Napominjemo da su kupci koji nisu izmirili svoje obaveze prema investitorima, vjerujući u dobre namjere Grada i investitora, uložili oko 200.000KM kako bi se stvorili uslovi za gore navedene priključke (voda, struja, kanalizacija i grijanje) .

Tražimo punu odgovornost Envera Bijedića i njegovo lično uključivanje u rješavanje našeg i njegovog problema .

Udruženje kupaca SPO 15, maj je Tužilaštvu TK u oktobru 2016. godine podnijelo Krivičnu prijavu protiv lica koja smatraju odgovornim za situaciju u kojoj se nalaze te da Tužilaštvo do danas nije pozvalo ni jednog svjedoka niti donijelo tužilačku odluku.

Koga štiti Tužilaštvo??? Čiji kriminal prikrivaju??? Gdje su naše pare???

Zašto do kraja 2018. nije donešena Tužilačka odluk kako su i sami Glavni i postupajući Tužilac najavili u svojim izjavama.

Kupci gube strpljenje i na žalost svoja prava moraju ponovo tražiti na ulici jer Gradska uprava i investitori očito jedino i mogu raditi samo “pod pritiskom“ – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)