Nova cisterna za potrebe službi zaštite i spašavanja na području Grada Gračanice

Danas je upriličena primopredaja cisterne za potrebe službi zaštite i spašavanja na području Grada Gračanice.

Cisterna će služiti za potrebe službe za komunalne poslove, za potrebe zaštite od požara, kao i za potrebe snabdijevanja stanovništva pitkom vodom.

„Vozilo koje će biti u službi Civilne zaštite, jedna cisterna od 10.000 litara, također će služiti komunalnom preduzeću za snabdijevanje vode građanstva te za druge namjene kao i za sanaciju požara Profesionalne vatrogasne jedinice Gračanica“ rekao je Gradonačelnik Nusret Helić.

„Ovo vozilo je bilo potrebno i za snabdijevanje stanovništva pitkom vodom. Kupovina ovog vozila je omogućena sredstvima Budžeta Grada Gračanice kao i Kantonalne uprave CZ koja je izdvojila određena sredstva za sufinasiranje ovog vozila“ dodao je Mustafa Bajić, šef Gradske službe CZ Gračanica.

Direktor JP Komus Gračanica, Senad Memić ističe da će prijevoz pitke vode ugroženim domaćinstvima koja nemaju redovno snabdijevanje sa ovom cisternom biti dosta brže.

„Također, ovo vozilo ćemo koristiti i za generalno pranje grada u mjesecima čistoće“  dodao je Memić.

Vrijednost vozila je oko 90.000KM, a nabavka je finansirana iz Budžeta grada, dok je Kantonalna uprava učestovala sa 30% sredstava.