Nogometni kamp GNK Dinamo okupio preko 100 djece Tuzlanskog kantona


U organizaciji Sport kluba “Bambi“ Tuzla počeo je nogometni kamp GNK Dinamo Zagreb u kojem je učešće uzelo više od stotinu djece iz Tuzle, TK i šire.
Prema riječima Enesa Mešanovića, menadžera SK“ Bambi“ Tuzla, velika je stvar da u naš grad dođe klub kao što je Dinamo koji je u svijetu prepoznatljiv, kao jedan od najboljih akademija. Tokom tri dana bit će održani treninzi, dok će se posljednjeg dana održati utakmice na kojima će mladi fudbaleri pokazati svoje sportske sposobnosti, na osnovu kojih će Dinamo odrediti najbolje. Oni koji budu najbolji krajem septembra idu sedam dana u NK Dinamo na test koji bi im mogao omogućiti put ka Evropi, naglasio je Mešanović.


Kako je istakao Branko Sladović, trener i voditelj nogometnog kampa GNK Dinamo, Zagreb je jedan od najpoznatijih kampova, gdje je bio i poznati fudbaler Luke Modrića.


Dinamo klub je proizveo jako puno igrača, koji se prodaju u najbolje klubove. Na Svjetskom prvenstvu  učestovalo je  14 igrača koji su ponikli iz Dinama. U Bosni i Hercegovini ima puno talenata pa vjerujemo da ćemo naći talente djece koja će zadovoljiti naše kriterije i pozvati ćemo ih u Zagreb, dodao je Sladović.


  Duška REBIĆ