Nogomet: Slatina osvojila Kup općine Živinice

Nogometni klub Slatina iz Bašigovaca postigao je najveći uspjeh od osnivanja prije 45 godina. U prvenstvu Druge lige TK-Jug osvojili su treće mjesto, a juče su slavili osvajanje Kupa općine Živinice za sezonu 2016/17. U finalu su, nakon izvođenja penala, pobijedili Mladost iz Gornjih Živinica.
O postignutom uspjehu u prvenstvu šef stručnog štaba Slatine Ismet Hodžić kaže:
“Zadovoljni smo osvajanjem trećeg mjesta, mada smo uz malo više sportske sreće mogli biti i drugi, jer nam Treštenica bježi 2 boda. Ipak, možemo se pohvaliti da imamo najubojitiji napad, bolji od svih liga u državi, počev od najnižih do Premijer lige BiH. Naši napadači postigli su 71 gol i to niko nije uspio minule takmičarske sezone. Razlika u našu korist iznosila je plus 21 gol”.
Juče u kasnim popodnevnim satima Slatina je trijumfalno završila nastup u Kup takmičenju općine Živinice. Pošto se renovira stadion Slavena finale je odirgano na stadionu Rijeke u Šerićima. Ekipa Mladosti bila je veliki protivnik, dva puta je vodila, ali su igrači Slatine uspjeli izjednačiti i nakon penala osvojiti Kup općine Živinice za upravo završenu sezonu.
“Ekipa Mladosti je bila veoma dobra i rezultat je bio neizvejstan do samog kraja, pa čak i nakon izvođenja penala. Naš golman Emir Halilović uspio je odbraniti penal igraču Mladosti, dok je naš fudbaler Eldin Krbuljić u dodatnoj seriji uspio postići gol, što je označilo kraj utakmice i osvajanje pehara”, objašnjava nam trener Ismet Hodžić.
U regularnom dijelu utakmice golove za Slatinu su postigli Umihanić i Memić. Inače, Vedad Memić je strijelac prvenstva Druge lige TK-Jug sa 15 postignutih golova. Za pobjedu u finalu, potpredsjednik Nogometnog saveza TK Ćazim Omić uručio je Slatini pobjednički pehar, dok je zamjenik općinskog načelnika dr.Fahrudin Fehrić pobjednicima uručio komplet sportsku opremu i nogometnu loptu.
Učesnici finala Kupa općine Živinice ističu da je prije, tokom i poslije utakmice sve bilo organizovano na visokom nivou, počev od prijema kod domaćina utakmice NK Rijeke, organizatora Općinskog nogometnog saveza Živinice, do suđenja i sportskog ponašanja fudbalera obje ekipe.

Zasluge upravi kluba i igračima
U upravo završenoj sezoni boje Slatine branili su slijedeći fudbaleri: Emir Halilović, Hamid Dropić, Esad Mandžić, Nail Bojagić, Nevres Mešanović /kapiten/, Muamer Alić, Muhidin Mujagić, Almir Umihanić, Eldin Krbuljić, Mirnes Mulabdić, Vedad Memić, Edin Fehrić, Emir Abadžić,Fadil Turković, Mirsad Brđaninović, Razim Tulumović, Amer Selimović i Mirnes Alić.
Zasluge za velike uspjehe u minuloj sezoni pripradaju i vrijednim članovima uprave, koju sačinjavaju: Ešef Mulić-predsjednik i članovi Ismet Hodžić, Esad Hrvić, Behaija Hodžić, Muhamed Umihanić i Mirzet Hodžić.
Važno je još istaći da su počele pripreme za organizaciju Memorijalnog turnira Džemal Mešanović-Džo, koji ima najdužu tradiciju i održava se ove godine po 21.puta. Turnir će se održati 29. i 30.jula, a zanimljivo je istaći da će po prvi puta nastupiti revijalno i ženske nogometne ekipe-novi Premijer ligaš BiH Fortuna Živinice, dok će protivnik naknadno biti određen.
/Š.Gadžo/