NK Mladost Suha spremno dočekuje nastavak sezone

Nogometni klub Mladost Suha je u završnim pripremama za nastavak sezone.Klub koji se takmiči u Trećoj ligi TK ove godine je počeo svoje pripreme već početkom februara, sa ciljem da što bolje pripremi ekipu za nastavak prvenstva.

“Na prvoj prozivci su se pojavili svi igrači koji su prošle sezone nosili dres kluba i uz par pojačanja (tj povratnika u klub), smatram da ćemo ove polusezone u potpunosti uigrati ekipu i najaviti ostalim klubovima da smo mi ti koji će slijedeće sezone biti najozbiljniji kandidat za ulazak u viši rang”, rekao nam je trener kluba Edin Brčaninović.

Ove godine počinju radovi i na renoviranju pomoćnog objekta (svlačionice), što će dodatno poboljšati uslove rada Nogometnog kluba Mladost.

“Nastojat ćemo da poslije rekonstrukcije pomoćnog objekta krenemo u akciju rekonstrucije stadiona, tj. problema koji imamo sa jednom stranom stadiona uz samu rijeku, gdje ćemo morati uraditi potporni zid.
Ovom prilikom zahvaljujemo se općinskom načelniku Samiru Kamenjakoviću na dosadašnjoj pomoći i nadamo se da će se takođe uključiti u naredne infrastrukturne akcije koje planiramo realizovati”, kažu u upravi Mladosti.

Inače ovaj klub vodi grupa mladića koja nastoji da pomogne razvoju sporta u svojoj Mjesnoj zajednici Suha.