Nevladin sektor ukazao podršku radu Srednje „Savremeno – umjetničke škole“ Tuzla

Srednja „Savremeno – umjetnička škola“ Tuzla osnovana u 2020. godini, od 1.9.2021. godine započela je izvođenje nastavno – umjetničkog procesa u školskoj 2021/22. godini. Jedan od strateških razvojnih pravaca škole je uspostavljanje saradnje sa nevladinim organizacijama, udruženjima i fondacijama u BiH i regiji.

S tim u vezi, u prostorijama škole organizovan je radni sastanak i druženje sa predstavnicima nevladinih organizacija, udruženja i fondacija, koji su iskazali podršku osnivanju i radu škole, te tako postali partner u razvoju i implementaciji inovativnog pristupa obrazovanju i odgoju naše škole kroz primjenu dramske pedagogije i elemenata primijenjenog pozorišta i drame.

Bila je ovo prilika da se uz kafu i druženje istakne značaj osnivanja i rada Škole, ali i značaj i vrijednost nevladinih organizacijama sa kojima će škola u budućnosti realizovati niz umjetničkih, omladinskih i društveno – angažovanih projekata čime će se učenicima škole osigurati prostor za praktičnu primjenu stečenih znanja i vještina.

Zahvaljujemo se predstavnicima: Fondacije tuzlanske zajednice, World vision BiH, Zavoda za djecu sa smetanjama u razvoju Tuzla, Međunarodnog Udruženja Interaktivne otvorene škole, Mreže nenasilne komunikacije u BiH, Udruženju Teatar Kabare, Vijeću mladih Grada Tuzle, Udruženju Front slobode, Birou za ljudska prava Tuzla, BZK Preporok Teočak i Centru za porodicu i individualni razvoj Tuzla.