Narodna kuhinja“Imaret“: U toku prikupljanje kurbanskog mesa

Radnici Merhametove Narodne kuhinje Imaret u Tuzli već dva dana intenzivno prikupljaju kurbansko meso. Obzirom da je Kurban bajram i ove godine ušao u najtoplije dane, prijem kurbanskog mesa se vrši na dva punkta. Jedan je u Expres restoranu u Tuzli, a drugi u Gornjim Dubravama u prostorijama nekadašnje kasarne Nesib Malkić, gdje se nalaze Merhametove hladnjače. Akciji doniranja kurban mesa i ovaj put odazvao se veliki broj građana sa područja Tuzlanskog kantona.

Vrijeme nas je poslužilo imali smo veliku brigu da tako kažem iz razloga što su bili topli dani meso je u pitanju da sve uskladištimo na vrijeme, uspjeli smo dovoljne količine mesa će biti trenutno ne mogu reći tačno koliko je ali evo kako vidimo, kakvo je stanje dovoljne količine mesa imat ćemo čitavu godinu i naše potrebe će biti podmiren, ističe Mensura Husanović, direktorica HO ”Merhamet” – Regionalni odbor Tuzla.

I ovoga puta posebna pažnja se posvećuje ispravnosti doniranog mesas. Iz Narodne kuhinje „Imaret „ izrazili su zahvalnost svim donatorima, koji su na ovaj način omogućili cjelogodišnju kvalitetnu ishranu za 2400 korisnika javne kuhinje

Znači prvi dan Kurban Bajrama, danas, a i sutra primamo kurban meso na dva punkta u expres restoranu i bviša kasarna Nesib Malkić u Dubravama rasporedili smo ta dva punkta da bi bilo lakše i nama i ljudima koji dolaze sa strane dakle sutra dijelimo našim korisnima imamo i tu podjelu negdje po pet kila mesa po porodicama uz obrok i dupli hljeb dijelimo i to kurbansko meso da i oni sebi pripreme to meso, navodi Husanović.

Nažalost, sve veći je broj onih kojima je potrebna pomoć javne kuhinje, stoga je neophodan I pomoć dobrih ljudi . Svi oni koje žele mogu se ovoj akciji odazvati i tokom sutrašnjeg dana, odnosno donirati kurban meso u Expres restoranu u Tuzli ili u prostorijama bivše kasarne u Dubravama.