Narednih dana u BiH pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom, u višim područjima slab snijeg

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla ili sumaglica. U večernjim satima na krajnjem sjeverozapadu Bosne je lokalno moguća slaba kiša. Vjetar slab, sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 2 do 7, na jugu od 8 do 12 stepeni.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, u srijedu, 30. novembra,  pretežno oblačno vrijeme. U istočnim, sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne povremeno je moguća slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 6, a najviša dnevna od 2 do 7, na jugu od 8 do 12 stepeni.

U četvrtak, 1. decembra, pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje se očekuje slaba kiša, a višim područjima susnježica ili slab snijeg. Padavine poslijepodne i tokom noći. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 8, a najviša dnevna od 2 do 8, na jugu do 12 stepeni.

U petak,  2. decembra, pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom. U višim područjima se očekuje slab snijeg. Tokom dana, u većem dijelu zemlje prestanak padavina. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 8, a najivša dnevna od 3 do 8, na jugu do 12 stepeni, saopćeno je iz FHMZ BiH.