Napitak koji će vam pomoći da brže smršate

Prekomjerna težina i gojaznost, jedan su od najčešćih problema u cijelom svijetu.

Hiljade ljudi pati od različitih zdravstvenih stanja uzrokovanih tim pitanjima, a neki su čak u životnoj opasnosti zbog pretjerane tjelesne težine.

Zato je vrlo važno da se riješite viška što je prije moguće. Ali, i naglo gubljenje težine može da dovede do brojnih zdravstvenih problema. Zato bi trebalo da budete vrlo pažljivi i da težinu gubite postepeno, bez negativnih posljedica po zdravlje.

Srećom, postoje neke metode koje vam mogu biti korisne, poput napitaka koji podstiču metabolizam i ubrzavaju mršavljenje. 

Namirnice koje su efikasne, a mogu da se pronađu u svakoj prodavnici, su cimet i med. Ako počnete da ih konzumirate prije odlaska u krevet, u kratkom vremenu ćete otkriti nevjerovatne rezultate.

Sve što vam je potrebno jesu tri jednostavna sastojka: med, cimet i voda. 

Za pripremu pića uzmite malu posudu i kuvajte vodu 4-5 minuta. Dodajte 1 čajnu kašičicu cimeta i kuvajte nekoliko minuta. 

Sačekajte da se voda ohladi, a onda dodajte 2 kašike meda i sve dobro izmješajte. Trebalo bi da popijete ½ šolje ovog napitka prije odlaska u krevet i drugu polovinu ujutru na prazan želudac.

Med ima mnogo korisnih svojstava. Sadrži 22 aminokiseline i brojne vitamine i minerale koji pomažu u jačanju metabolizma. Ne samo da vam pomaže da izgubite težinu, nego i poboljšava zdravlje kardiovaskularnog sistema, smanjuje krvni pritisak i reguliše nivo holesterola u tijelu.

Osim što ćete izgubiti težinu i postati jači, vaše tijelo će biti zdravo i očišćeno od toksina. Preporučuje se da uz to održavate raznoliku ishranu koja uključuje različite vrste mesa, jaja, ribe, mliječnih proizvoda, svježeg voća i povrća, cijelih žitarica i mnogo drugih zdravih namirnica.

Nemojte zaboraviti da redovno vježbate i da se krećete. Kardio vježbe daće vam najbolje rezultate jer će vam pomoći da otopite višak masnoće i poboljšate svoje cjelokupno zdravlje, a kombinacija s vježbama snage pomoći će vam da tonirate mišiće i dobijete snažno i zdravo tijelo.

Ako pratite raspored i kombinujete ovaj napitak sa zdravom ishranom i redovnom tjelesnom aktivnošću, vidjećete iznenađujuće rezultate u roku od nedelju dana. Uz to, piće je potpuno sigurno za vaše zdravlje jer su svi sastojci prirodni, piše centarzdravlja.hr.