Nakon masaže u direktorovoj kancelariji, oglasio se UIOBiH

 

Posljednjih dana Upravu za indirektno oporezivanje potresa pravi skandal zbog fotografija polugole uposlenice koju usred radnog vremena u kancelariji u Banjoj Luci masira kolega. Nakon što je Faktor došao u posjed ove fotografije i objavio je, zatražili smo objašnjenje od UIOBiH.

Fotografija kruži među zaposlenicima

-Vezano za vaša pitanja povodom fotografije i teksta objavljenog na portalu, obavještavamo vas da je Uprava za indirektno oporezivanje već preduzela aktivnosti na provjeri svih činjenica u vezi sa ovim događajem, posebno u smislu okolnosti, mjesta i vremena nastanka predmetne fotografije. Zavisno od utvrđenog stanja postupit ćemo u skladu sa propisima koji regulišu ovu oblast. Više informacija ćemo imati tek po utvrđivanju stvarnog činjeničnog stanja – rekao nam je glasnogovornik UIOBiH Ratko Kovačević.

Naime, na fotografiji, a koja je u posjedu Faktora, vide se gole noge i zadnjica žene koja leži na stolu u jednoj od kancelarija koje pripadaju kabinetu generalnog direktora.

Nezvanično saznajemo da je u pitanju sekretarica jednog od pomoćnika direktora, a fotografije su napravili zaposlenici UIOBiH u Banjoj Luci tokom radnog vremena krajem prošle sedmice. Neki od njih ispričali su da ovo čak nije prvi put da zatiču ovakve scene.

Mediji u RS-u nazvanično su objavili da se radi o D. Dž. i A. Đ., te da su pored navedenih u prostoriji navodno bile prisutne i druge osobe.

Izvor: Faktor