Najava besplatnog jednodnevnog seminar: „Evropski recept za razvoj vaše kompanije“

Kantonalna privredna komora Tuzla poziva Vas na besplatan jednodnevni seminar na temu „Evropski recept za razvoj vaše kompanije“ BDPE Business Development Program – EU models u četvrtak 7. septembra 2023. godine od 10:00 sati u velikoj sali Komore (III sprat), Trg slobode bb Tuzla.

Seminar će se baviti pitanjem: Kako pripremiti sopstvene kompanije za izazove koje ih očekuju u budućnosti, a najprijie za pristup otvorenom tržištu EU? Osnovne komponente za razvoj i napredak kompanije: organizacija kompanija – balanced score card, ljudski resursi – revolucija u hr sektoru, potencijali i mogućnosti i inovativna prodaja. Sagledavanje procesa i organizacija su osnova za iskorištavanje poslovnih prilika i sopstvenih potencijala.
Teamwork of business people Financial data graph analysis On the table in the meeting room.

Najvažniji dio svake kompanije je prodaja, ali prodaja kao motor kompanije, koja ne može funkcionirati najbolje ako ostali sistemi-organi ne funkcionišu pravilno. Kako razviti svoju prodajnu silu, kako podesiti svoje motore da naprave razliku u odnosu na konkurenciju i ambijent..

Program radionice
10.00 – 11.00 Organizacija kompanija – Balanced score
11.00 – 11.15 Kratka pauza
11.15 – 12.45 Revolucija u HR sektoru, Potencijali i Mogućnosti, Inovativna Prodaja
12.45 – 13.00 Kratka pauza
13.00 – 14.00 Panel diskusija

Predavači:

Miša Pavičević – Direktor Elite Academy Balkans – Direktor i partner italijanske Elite Academy za Balkan sa sjedištem u Beogradu. Elite Academy Balkans je pravi partner kompanijama koje žele da organizuju svoje poslovanje i pripreme se za Evropski put, stavljajući akcenat, prije svega, na razvoj ljudskih potencijala i ljudskog kapitala.

Milan Milinković – Direktor Magsistem – Beograd – Poslovni konsultant sa više od 15 godina profesionalnog iskustva u oblastima strateškog menadžmenta, (razvoja poslovnih modela) i strateškog marketinga.,više od 50 realizovanih projekata savetovanja u mnogim industrijama uključujući građevinsku, mašinsku, elektro, IT, trgovinu, veleprodaju i maloprodaju itd, dugogodišnji saradnik na projektima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i veliki broj učešća na panelima i konferencijama na temu implementacije strategije razvoja poslovanja sa primjenom alata za njenu realizaciju i sistematskog pristupa koji obezbeđuje dobar rezultat.

Mladen Komarica – Business Development Manager – ASA Bolnica – Iskustvo u prodaji preko 20 godina, trenutno je zaposlen u Asa Bolnici. Predsjednik centra za edukaciju BE Star. Radio je kao Regionalni menadžer u Wiener osiguranju. U Grawe osiguranju je prije 20 godina napravio vlastitu prodajnu mrežu kao dio Greenfield investicije. Također je radio i u državnim institucijama: Ministarstvo vanjskih poslova, Predsjedništvu i Kancelariji visokog predstavnika.Vodio nekoliko stotina edukacija i radionica, te dobitnik mnogih priznanja iz oblasti prodaje i prodajnih vještina.

Jasmin Hasančević – Direktor ICC – International Creativity Company – Tuzla – 22 godine iskustva u domenima Korporativnog upravljanja, preko 600 održanih ličnih seminara i radionica u BiH i inostranstvu, tri EU certifikata ( Slovenački, Austrijski i Francuski ) za Upravljanje ljudskim resursima i Komercijalne vještine, radio na razvoju nekoliko evropskih brendova, sa timom ICC izvedeno preko 1000 edukacija, radionica i seminara u domenima komercijalnog, finansijskog, zdravstvenog i realnog sektora, te organizacija i ustanova.

Two investor analyzing stock market investments together over digital tablet at office.

SPECIJALNI GOST PREDAVAČ:

Valter Ribichesu – Vice president Elite Academy Italia – 35 godina iskustva u prodaji, vođenju i obuci prodajnih timova. Kompaniju Enegan 2012 preuzeo na 20 mil eura, sada fakturše grupa oko 1 milijardu eura – najveća privatna kompanija za prodaju el.energije u Italiji, case study na Univerzitetu u Firenci za firmu koja je za 5 godina bila najbrže rastuća firma u sektoru energetike u Evropi.

Seminar je besplatan!

Zbog ograničenog broja mjesta, potrebno je izvršiti prijavu učešća najkasnije do 5.9.2023. godine do 14h putem maila edina@kpktz.ba (naziv firme/institucije i imena i prezimena učesnika).

(kpktz.ba)