Na Palama održano državno prvenstvo u kick boksu: Nova priznanja za Golden team iz Kalesije

U nedjelju je na Palama održano državno prvenstvo u kik boksu,na kome je nastupilo 280 takmičara iz 44 kluba iz cijele Bosne i Hercegovine.

Prisutni ljubitelji borilačkih sportova uživali su u velemajstorskim, atraktivnim potezima brojnih šampiona u muškoj i ženskoj konkurenciji. I ove godine na državnom prvenstvu briljantan nastup imali su članovi GOLDEN TEAM iz Kalesije, koji su pod upravljačkom palicom vrsnog trenera Senada Osmanovića napravili pravu „žetvu“ medalja. Ekipa je nastupila u muškoj i ženskoj konkurenciji, a njihov izvanredni član, nepobjedivi šampion Huso Turić, rekao nam je sljedeće o novim priznanjima za njegov klub i njemu lično:

“Na izuzetno kvalitetnom, renomiranom i prestižnom prvenstvu naš tim još jednom je pokazao svoj kvalitet, znanje i volju za novim pobjedama i novim priznanjima. Pod stručnim vodstvom našeg izvanrednog trenera Senada Osmanovića ponovo smo oduševili sve stručnjake i publiku svojim borbama. Ja sam ponosan na svoj nastup, ponovo sam na ovom prvenstvu osvojio zlato i to mi je sedmi put da na ovom respektabilnom takmičenju budem najbolji i nepobjediv. U polufinalu moj protivnik je predao meč, a u finalnom meču ostvario sam pobjedu nokautom za 30 sekundi i tako postao po sedmi put prvak BiH, kazao je Huso Turić.

Osvajači medalja:

Zlato: Huso Turić, Melisa Mehanović, Cikarić Amina, Osmančević Amina, Halilovic Admir, Elma Mehmedović, Babić Jasmin

Srebro: Rapkić Dino, Krndić Semir

Bronza:Vedad Hadžić kadet, Vedad Hadžić stariji kadet, Čorsuljić Aldin, Pašćanovic Aldin, Hadžić Iman, Hadžić Halid.

Rešad Mamela

(tekma.ba)