Na „Mitingu mladih plivača Vračar“ u Beogradu Zerina Vrabac osvojila 4 zlatne Medalje

U organizaciji plivačkog kluba „Vračar“ iz Beograda proteklog vikenda 29 i 30 .10.2022. održan je Međunarodni plivački miting mladih plivača.Plivalo se u malom (25 metarskom) bazenu  sa šest staza i elektronskim mjerenjem. Na ovom plivačkom mitingu nastupilo je 282 plivačicva i plivača iz 20 plivačkih klubova iz 3 države, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije.
Plivački klub „Zmaj Alpamm „ Tuzla učestvovao je sa jednom takmičarkom, Zerinom Vrabac. U izuzetno jakoj konkurenciji Zerina iako bez adekvatnog treninga u bazenu preko godinu dana osvojila je 4 zlatne medalje u E kategoriji za  2010 dječije godište u sljedećim disciplinama :
50 prsno, 1.mjesto
50 delfin, 1.mjesto.
100 delfin 1.mjesto
200 delfin, 1.mjesto
Zerina je zahvalna svom predanom radu i talentu uz svoje trenere, klub nastavlja da prkosi iz bilo koga nivoa vlasti TK i Grada Tuzli, da riješi problem koji imaju ta djeca da riješe problem koji imaju , za nedostajaći olimpijski bazen .Pozivamo medije da aktuelno proprate problem bazena u Tuzli i da pomognu svoje tuzlanske mališane.
Napomiljemo da Zerina, kao i svi ostali tuzlanski plivači, njih preko 500 od 27.6.2021 zbog zatvaranja bazena u Hotelu Tuzla nemaju adekvatne uslove gdje će trenirati najzdraviji sport koji vole najviše na svijetu.
Tuzlanski plivači su prije nekoliko godina bili najbolji standardni reprezentativci na svim takmičenjima i 2 puta učesnici na Olimpijskim igrama. Sada  nažalost ovaj sport umire u našem gradu, dok su stotine djevojčica i dječaka prepušteni ulici Tuzle i Tuzlanskog kantona , nemaju bilo kakav bazen, ističu iz PK „Zmaj Alpamma“ Tuzla.
Ovim putem koristimo priliku za upis u školu plivanja „Zmajček“, dječaka i djevojčica sa minimalno 5 godina starosti.Škola se održava na bazenu hotela Mellain, dva puta sedmično , petak 18:30 -19:30 i nedeljom od 18, 00 -19, 00 sati.
Za više informacija na telefon nazovite 061 185-391.
Duška REBIĆ