MUP TK: U pretresima više osoba pronađena droga

Dana, 19.9.2022.godine u Tuzli, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla u saradnji sa policijskim službenicima PS Centar su,  poduzimajući mjere i radnje na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, izvršili pretres lica S.D., rođen 1988. godine iz Tuzle kod kojeg su pronašli jedno pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dok je dana 20.9.2022.godine nakon kontrole i pretresa lice E.M., rođen 1994.godine službenicima policije dobrovoljno predao 1 pvc. vrećicu sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i digitalnu vagu za precizno mjerenje.

Također, dana 19.9.2022.godine u Gračanici, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK/Sektor kriminalističke policije/Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su, radeći na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, izvršili kontrolu i pretres lica F.S., rođen 1998. godine i mldb. 17-godišnjaka, kojom prilikom su kod istih pronašli 5 manjih pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

O navedenim događajima obaviješten je dežurni kantonalni tužilac, pronađene materije će u narednom periodu biti predmet vještačenja, a policijski službenici nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju predmeta, stoji u saopćenju MUP-a TK.