MUP TK: Pretresi na sedam lokacija, pronađena droga i oružje

Pripadnici MUP-a TK u srijedu su izvršili pretrese na sedam lokacija u TK, prilikom kojih je pronađeno 20 paketa droge „Cannabis“ “, pakovanje „Speed-a“, tegla u kojoj se nalazila “Marihuana”, dvije drobilice-grender sa tragovima nepoznate materije, 40 tableta bez oznaka, automatska puška, poluatomatska puška cal 7,62 mm, gasni pištolj, 70 kom. municije cal 7,62 mm, te dva okvira za municiju i četiri mobilna telefona.

Protiv pet osoba od kojih su tri iz Tuzle, jedna iz Banovića i jedna iz Gračanice, Kantonalnom tužilaštvu bit će podnesen Izvještaj, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Također, Izvještaj će biti podnesen i protiv 49-godišnjeg S.N.,iz Gračanice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“, te protiv 33-godišnjeg EH., iz Lukavca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Nasilničko kao i protiv 53-godišnjeg P.V., iz Srebrenika i 54-godišnjeg V.S., iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da su počiniili krivično djelo „Nedozvoljeno držanje oružja iili eksplozivni materija.

Također, policijski službenici MUP-a TK su u utorak u Tuzli uhapsili 30-godišnjeg M.S., iz Lukavca zbog postojanja osnova sumnje da je u vremenskom periodu od 08.02 do 24.04 2018. godine na području Lukavca, Gračanice i Tuzle počinio 11 krivičnih djela.

(Nezavisni.ba)