MUP TK: Policija u pretresima pronašla drogu, uhapšena dvojica mladića

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su, postupajući po naredbama općinskih sudova, a po prethodno sačinjenom Operativnom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije, imovinskih delikata i dr., dana 21. i 22.02.2022.godine izvršili pretrese i druge planske aktivnosti na više lokacija na području Tuzlanskog kantona.

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela: 39 staklenih tegli sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 62 manja pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 3 opuška ručno motanih cigareta tzv. Joint sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 2 lovačke puške, vazdušna puška, gasni pištolj, okvir za automatsku pušku, kao i drugi predmeti koji mogu koristiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Slobode su lišeni: M.S., rođen 1980.godine iz Tuzle, koji će, uz Izvještaj, biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje i M.H., rođen 1993.godine iz Lukavca, koji će zbog raspisane centralne potjernice radi sprovođenja na izdržavanje zatvorske kazne, biti predat službenicima Sudske policije na daljnje postupanje.

Pronađeni predmeti i materije su privremeno izuzeti radi vještačenja, a policijski službenici poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju predmeta, te će nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti dostavljeni odgovarajući Izvještaji.