Mujkanović: Nećemo trčati u potrazi za trenerom

znenadna ostavka tim menadžera Admira Smajića nije smak svijeta i nećemo trčati da čim prije pronađemo novog trenera. Do daljnjeg ostaje raditi stručni štab u sastavu kakav je trenutno – izjavio je predsjednik Fudbalskog kluba Sloboda Senad Mujkanović.

Potvrdio je da je bilo kontakata s nekim trenerima, ali da imena koja su se pojavila u javnosti nisu potekla iz kluba nego od pojedinih menadžera.

– Možda se ne dogodi ništa u naredna tri dana, a moguće je da s vlastitim snagama odigramo prva tri kola. Kao što pokušavamo u vatru ubaciti što više svojih igrača, tako ćemo uraditi i s domaćim trenerima. Imamo dvojicu s profi licencama, jedan od njih je Bošnjaković, tako da će u saradnji s ostalima nastaviti voditi ekipu. Nije nam problem da se kaže ko će od igrača biti među prvih 11 – izjavio je Mujkanović.

Napomenuo je da će, ipak, tražiti novog trenera, ali to mora biti neko s iskustvom i nespornim autoritetom.

U ovom trenutku, smatra predsjednik Slobode, veći je problem pronaći golmana, jer nakon povrede Azira Muminovića Tuzlaci nemaju adekvatnu zamjenu na mjestu čuvara mreže.

Sloboda će sutra na Tušnju odigrati „generalku“ protiv visočke Bosne. Taj meč se igra od 18.00 sati i pokazat će u kojoj mjeri je odlazak Admira Smajića ostavio traga na igri tuzlanskih nogometaša.

Sloboda je do sada odigrala utakmice s ekipama Mladosti (0:3), Krupe (0:0) i Veleža (2:1). Rijetko kada je odigrala manje pripremnih utakmica.

(nezavisni.ba)