‘Moja kosa tvoja kosa’, akcija Udruženja Srce za djecu koja boluju od raka

Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka najavilo je za nedjelju, 9. oktobra u Sarajevu javnu akciju šišanja i doniranja kose za potrebe projekta ‘Moja kosa tvoja kosa’. U okviru tog projekta izrađuju se perike od prirodne kose za djecu koja su privremeno ili trajno pretrpjela gubitak kose.

 

Donirana kosa mora biti prirodna, nefarbana i netretirana, a dužina doniranog dijela treba biti minimalno 30cm. Prije šišanja kosa treba da bude čista i suha.

– Osim javne akcije šišanja, na platou ispred SCC-a bit će realizirana humanitarna akcija a građani koji ne ispunjavaju uvjete za doniranje kose moći će kupiti bio razgradivi crveni balon (vrijednosti od 5 KM) ili bedž te na taj način podržati projekt ‘Moja kosa tvoja kosa’ – navode iz Udruženja.

 

Kako ističu u saopćenju za javnost, Udruženje ‘Srce za djecu oboljelu od raka’ u okviru projekt ‘Moja kosa tvoja kosa’ izrađuje perike od prirodne kose i daje na korištenje (besplatno) djeci koja su privremeno ili trajno pretrpjela gubitak kose.

 

– ‘Moja kosa tvoja kosa’ jedan je od najhumanijih projekata u BiH i šire. Pozivamo građane na javnu akciju šišanja i doniranja kose za projekt ‘Moja kosa tvoja kosa’, koja će biti održana 9. oktobra ove godine od 11 do 17 sati u Sarajevo City Center (SCC). Akciji će prisustvovati i ambasadorica Projekta Amra Džeko – saopćeno je iz Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.