Mladi gračanički rukometaši na Državnom prvenstvu

Gračanica – Radnički Goražde  19:18 – nakon produžetaka

Nakon što su u Omladinskoj rukometnoj ligi “Sjever” mladi rukometaši RK Gračanica rođeni 2004. godine i mlađi, sa istim brojem bodova, ali lošijim međusobnim odnosom, osvojili drugo mjesto iza RK “Maglaj”, jučer su u Sarajevu igrali baraž utakmicu za plasman na završnicu Državnog prvenstva u ovom uzrastu.

Na neutralnom terenu u dvorani “Briješće” u Sarajevu savladali su RK “Radnički” Goražde te se ponovo plasirali na Državno prvenstvo BiH. Bilo je 19:18 za Gračanicu ali tek nakon produžetaka, što znači da su mladići vodili itekako žestoku borbu na terenu.

U prvom poluvremenu, naši igrači imali su minimalnu prednost a kada su sredinom drugog dijela u 22. minutu poveli sa 13-10 svi su pomislili da je utakmica završena. Međutim, dječaci sa Drine pokazali su karakter i uspjeli su utakmicu odvesti u produžetke. U prvom produžetku sigurnija igra našeg tima, koja nije dozvolila još jedan povratak mladih igrača iz Goražda.

Iskrene čestitke trenerskom dvojcu Unkić i našim mladim nadama!

Generacija U-2004 je inače jedna od najuspješnijih generacija u RK Gračanica u zadnjih nekoliko godina. Već su bili drugi u BiH a i na većini turnira na kojima su učestvovali u pravilu su završavali na jednom od prva tri mjesta.

Izvor: BKC Gracanica