Mladen Žižović o polusezoni: Bili smo konkurentni svim ekipama

Mladen Žižović, šef stručnog štaba Slobode dao je svoj osvrt na dosadašnji dio sezone u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Crveno – crni su na pauzu otišli sa ukupno osvojena 24 boda i sedmoj poziciji na premijerligaškoj tabeli.

Šef stručnog štaba Mladen Žižović kaže da je, s obzirom na ciljeve koji su postavljeni na samom početku, za sada zadovoljan ishodom.

”Što se tiče pozicije, možemo biti itekako zadovoljni s obzirom na ambicije kluba koje smo zadali na početku sezone, iako iskreno, po svemu prikazanom nam nedostaje nekoliko bodova. Najveći uspjeh ovog tima je način na koji smo mi igrali i prezentovali Slobodu. Bili smo konkurentni svim ekipama i skoro cijelu polusezonu proveli u gornjem dijelu tabele”, kazao je Žižović.

Posebno je zadovoljan odnosom i atmosferom koja vlada između igrača i stručnog štaba. To je, objašnjava, temelj za rast i razvoj u svakom segmentu.

”Najveća prednost našeg tima je sjajna atmosfera gdje su momci pokazali visok nivo profesionalnosti, svaki trening maksimalno odradili, a iz tog trenažnog procesa su došli rezultati”, dodao je. Ono po čemu je Sloboda u ovom dijelu sezone bila specifična jesu mladi fudbaleri koji su iz utakmice u utakmicu dobivali priliku da pokažu talenat i znanje. ”Mi smo kompletnu polusezonu davali priliku igračima koji su iz omladinskog pogona. Tu su bili Kenin Devedžić, Alen Kurtalić, Adi Alić, Jasmin Osmić. Zadnju utakmicu smo počeli i sa naša dva juniora, ne znam da li je koji tim u toku prvenstva to uradio, to su Eldar Mehmedović i Tarik Kapetanović. Naravno, tu su i starosjedioci Amar Beganović i Saša Maksimović koji su potvrdili svoju vrijednost. Potvrda tog kvalitetnog rada je i poziv u A reprezentaciju za Maksimovića”, objašnjava Žižović.

Kada su u pitanju planovi i ciljevi za drugi dio sezone, Žižović kaže da je stabilizacija kluba na prvom mjestu.

”Klub je u jednoj fazi stabilizacije s obzirom na to da je u prošlosti bilo određenih problema. Mi smo u ovu sezonu ušli onako tiho, bez nekih velikih najava. Neophodno je da se poslože neke stvari, ali ove sezone smo nagovijestili, pogotovo na početku da smo konkurencija. Možemo reći da smo na putu, na pragu onoga kako treba da treniramo. Ako se ukaže prilika za nešto više, objeručke ćemo je prihvatiti. Pokušat ćemo da se što bolje predstavimo, da guramo što dalje, pogotovo u Kupu”, dodao je. Žižović se osvrnuo i na druge klubove koji se takmiče u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

”Što se tiče same tabele, Zrinjski je pokazao najviše, zato su toliko i ispred. Ekipa koja je promijenila jednu sportsku politiku, nakon šesnaest godina napravila jedan zaokret. Tuzla City sa puno ulaganja konačno na poziciji koju su željeli, imaju kvalitetan igrački kadar i vjerovatno će se boriti za titulu. Ostale ekipe, od trećeg pa do sedmog mjesta, ali računajući i Velež, će se zasigurno boriti za to treće i četvrto mjesto koja će voditi u evropska takmičenja. Sve to ovisi od pojačanja i kvalitetnih priprema. Onaj ko bude najviše ulagao će zasigurno imati najviše šansi. Očekujemo da i mi budemo konkurentni svim tim ekipama”, zaključio je. (FK Sloboda)