MIRKER D.O.O – Moderna firma sa jasnom vizijom

Zadovoljstvo kupaca uvijek je na prvom mjestu

Piše: Dejla Bajrić

Mirker d.o.o je kompanija koja se bavi proizvodnjom, trgovinom i uslugama. Firma je na bosanskohercegovačkom tržištu zastupljena od 2005. godine kada se vlasnik kompanije, Mehmet Gun nakon duže saradnje sa partnerima iz Bosne i Hercegovine odlučio doći iz Turske i pokrenuti svoj posao u našoj zemlji. Sjedište firme je u Donjem Bukviku a  poslovna jedinica  se nalazi na Ceriku.

Mirker d.o.o je generalni zastupnik elektromaterijala za Bosnu i Hercegovinu. Firma se bavi prodajom repromaterijela, proizvodnjom i ugradnjom vrata. Cilj kojim se porodica Gun vodila pri osnivanju kompanije bio je razvijanje jakog biznisa u našoj zemlji.

Mirker d.o.o firma ima poslovni prostor na Bukviku koji se proteže na 11 dunuma od kojih je 4 dunuma zatvoren prostor u kome se nalazi prodajni modeli vrata. Ovo je jedini salon u Bosni i Hercegovini u kojem se nalazi više od 170 modela vrata gdje je moguće pogledati svaki model vrata koji se nalazi u prodajnom katalogu firme.

 „Na prodajnom mjestu mogu se pogledati brojni izložbeni primjerci koji će sigurno probuditi maštu i inspirirati. Mi ćemo se potruditi  da željama klijenata pridružimo inovativna rješenja koja nude vrata vrhunske proizvodnje.“ – kaže direktor firme, Kerim Gun.      

Direktor firme je Kerim Gun koji se nakon završenog obrazovanja u Turskoj odlučio doći u Bosnu i Hercegovinu i uključiti se u porodični posao.

Proizvodi se nabavljaju u Turskoj i distribuiraju u Bosnu i Hercegovinu. Da se radi o kvalitetnim proizvodima svjedoče i certifikati.

“Cilj nam je klijentima dati uvijek više od onog što je očekivano.” kaže direktor Gun. “Postavljanje većih standarda postižemo stalnim uvođenjem novih proizvoda u naš asortiman. Kontinuirano pratimo trendove u radu, certificiramo proizvode, biramo stručne zaposlenike i dobavljače koje pokreću iste vrijednosti kao i nas. Vođeni smo stručnošću, kompetentnošću i stalnom željom za boljim i naprednijim rješenjima za naše klijente. Naši proizvodi zadovoljavaju sve Evropske standarde i norme što je garancija za dugovječnost, pouzdanost i sigurnost odabranih proizvoda” – dodaje Gun.

Sva vrata u njihovoj ponudi imaju VK3 certifikat, rađena su prema evropskim standardima i imaju najbolje rezultate na testovima izdržljivosti. Mirker d.o.o vrši usluge mjerenja dimenzija, montaže i dostave vrata na željenu adresu.

Za naredni period su planirane nove investicije a inovacije koje bi se ubrzo mogle naći u njihovoj ponudi su komarnici, alu stolarija i staklene ograde, pergolas sistem sa materijalima najbolje kvalitete i izvanrednog dizajna.

I tokom pandemije investiraju u proizvodnju bez smanjenja radne snage

 

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je, kako kaže Gun, ostavila primjetan trag na poslovanje plaćeni su krediti ali i zadržan ljudski kadar.

Kompanija Mirker d.o.o ima dvadeset zaposlenika. Iako su prethodni mjeseci izmijenili dosadašnji način poslovanja i doveli do smanjene prodaje proizvoda, vlasnici ove firme nisu smanjivali broj radnika.

Ciljevi za naredni period su proširenje poslovanja i zapošljavanje većeg broja radnika uz zadržavanje postojeće kvalitete proizvoda.

Stručni i edukovani radnici su garancija da na sve zahtjeve odgovaraju profesionalno i u skladu sa pravilima struke. Certifikati izdati od strane dobavljača su potvrda da primjenjuju najviše svjetske standarde u proizvodnji i ugradnji vrata.

 „Princip našeg rada se temelji na tome da kvaliteta uvijek mora biti vrhunska i da na tržištu nudimo samo proizvode koji su prošli najtrajnija ispitivanja. Zadovoljstvo kupaca nam je uvijek na prvom mjestu!“ – kaže Kerim Gun.

Stručnost kadrova, moderna tehnološka oprema i fleksibilan pristup garantuju klijentima firme Mirker usluge i proizvode evropskog kvaliteta te poštivanje specifičnih, individualnih zahtjeva i želja. Sve informacije o njihovim proizvodima i uslugama mogu se dobiti na e-mail adresi: mirkerdoor@gmail.com.