Miris dima-okus tradicije-Bosanski lonac na novinarski način

“Glas TK” je i ove godine bio organizator druženja i takmičenja novinara u kuhanju. Manifestacija pod nazivom „Bosanski lonac na novinarski način“ ove godine dobila je podršku Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja.

Ova tradicionalna manifestacija održana je u okviru Panonskih jezera u Tuzli, a u suorganizaciji sa Turističkom zajednicom TK i JKP Pannonica d.o.o. Tuzla.

Nakon cjelodnevnog druženja uz mirise deset bosanskih lonaca i zvuke harmonike, stručni žiri, proglasio je tri najbolje ekipe.

Najbolji prema mišljenju žirija bili su Vidiportal.ba. Na drugom mjestu bila je ekipa RTV Lukavac, a trećeplasirani su iz ekipe lukavačkog sajma „List“. Za četvrto mjesto, žiri je ove godine imao muke. Nakon nekoliko probanja pripremljenih jela, ekipa Radio Gračanice zauzela je četvrto mjesto. Pobjedničkim ekipama uručene su vrijedne nagrade: rafting na Neretvi, kupon bon u Slanoj banji, poklon paketi sponzora manifestacije.

Ostalim učesnicima dodjeljene su zahvalnice, kao i poklon paketi.

Podršku manifestaciji ove godine u vidu sponzorstva, pružile su: Čokoladni svijet, Lović&Co Fana, Swity, Preminger, Ožuljsko, mesnica „Elvira“, Coly, Flipko… i mnogi drugi.