Mektić: Kako Dodik može da pogleda Vučića u oči?

SARAJEVO – Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić tvrdi da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik “rovario” protiv Aleksandra Vučića prije, tokom i poslije izbora za predsjednika Srbije.

“Sjetimo se šta je tokom predizborne kampanje Borisa Tadića, na mitingu u beogradskoj Areni, govorio protiv gospodina Vučića. Da je politički pobačaj. Niko kao Milorad Dodik ne može dnevno mijenjati svoju politiku”, rekao je Mektić, za “Faktor”.

On kaže da se Dodik “nameće Vučiću”, te da sumnja da je predsjednik Srpske bio pozvan na proslavu izborne pobjede Aleksandra Vučića, koji je u nedjelju izabran za novog predsjednika Srbije.

“Nisam siguran ni da je bio pozvan sinoć u Beograd. Nije mi jasno kako Dodik može sad Vučiću pogledati u oči nakon svega onoga što je govorio protiv njega, svog onog omalovažavanja pa i vrijeđanja na ličnoj osnovi”, naglasio je Mektić.

“Kako može otvoriti glasački listić i reći da ga podržava. Na tako primitivan način. Dotle ide njegovo dodvoravanje i ponižavanje. Ubijeđen sam da je sutra opet spreman da zabije Vučiću nož u rebra. To on radi u svom političkom kontinuitetu”, rekao je Mektić.