Mediji tvrde da je Kim Kardašijan podnijela zahtjev za razvod braka

Prema informacijama sa kojima raspolažu američki mediji, američka rijaliti zvijezda Kim Kardašijan zvanično je predala zahtjev za razvod od američkog pjevača Kanjea Vesta.

Vijest je prenijela web stranica TMZ koja se inače bavi vijestima vezanim za živote slavnih ličnosti u SAD-u i u svijetu.

Prema izvještaju, Kardašijan je u zahtjevu za razvod zatražila zajedničko skrbništvo nad četvoro djece koje ima sa Vestom. Ove informacije, kako prenose američki mediji, ni Vest ni Kardašijan do sada nisu željeli potvrditi.

Vijesti o nevoljama u braku Kardašijan-Vest započele su još početkom 2020. godine kada je Vest objavio da se kandidovao za predsjednika i otkrio da je Kim razmišljala o pobačaju.

Kim Kardašijan je kasnije zatražila od javnosti razumijevanje i strpljenje u izjavi o Kanjeovom mentalnom zdravlju.

Kardašijan je tada izjavila da više ne osjeća da se njeni životni i lični ciljevi poklapaju s ciljevima njenog supruga Vesta, posebno nakon njegovih predsjedničkih ambicija 2020. godine i kontroverznih objava na Twitteru.

Kardašijan i Vest su u braku još od 2014. godine i imaju četvoro djece Nort, Psalm, Čikago i Sent.

Ukoliko se slavni par zaista odluči za razvod, ovo će biti treći razvod u životu Kim Kardašijan. Ona je već ranije bila u braku s muzičkim producentom Damonom Tomasom od kojeg se razvela 2004. godine.

Nakon toga, Kardašijan se udala za američkog košarkaša Krisa Hamfrisa međutim brak je trajao samo 72 dana.