Med je najbolji saveznik za njegu lica

Med se od davnina koristi u svijetu ljepote.

Posjetite li neku od brojnih parfemerij pronaći ćete izobilje skincare proizvoda na bazi meda. Vidjet ćete ga u maskama za lice, šamponima, losionima, balzamima za usne i drugim proizvodima.

Zašto se med toliko koristi u beauty svijetu? Naime, prirodna ljekovita svojstva meda posebno su dobra za zacjeljivanje rana i za izgradnju kolagena. Med ima prirodna antiseptička, antibakterijska i protuupalna svojstva, a najbolji med za ljepotu je onaj sirov i nepasteriziran. Potražite tamni, sirovi med jer što je med tamniji, to je veći broj antioksidanata i time je on bolji za vašu kožu.https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.482.0_en.html#goog_961425442Volume 0% 

Hidratantna maska za lice

Svojim hidratantnim i umirujućim svojstvima, sirovi med hidratizirati kožu, ostavljajući je mekom, blistavom i sjajnom. Šećeri u medu djeluju kao prirodni humektanti i omekšivači koji povećavaju sadržaj vode i smanjuju suhoću kože, čak i nakon što se isperu.

Potrudite pronaći sirovi med s visokom koncentracijom drugih pčelinjih proizvoda, kao što su matična mliječ, koja je primarna za jačanje kolagena, i propolis, koji djeluje protuupalno i antibakterijski, ili pelud, koja sadrži spoj koji se naziva rutin koji pomaže odčepiti kapilare i zagladiti nepravilnosti lica.

Blagi piling

Budući da se sirov med tokom vremena kristalizira, sitne granule djeluju kao blagi piling. Počinju se razgrađivati kada dođu u kontakt s vodom, a toplina vaše kože uzrokuje topljene meda čime se stvara nježniji piling. S obzirom na to da je med antibakterijsko sredstvo, možete ga, svakodnevno, koristiti za pranje lica.

Ublažuje ožiljke

Antioksidativna svojstva meda njeguju oštećenu kožu i pomažu u procesu zacjeljivanja ožiljaka. A med koji je obogaćen propolisom može pomoći ublažiti vidljivost strija i promjenu boje kože.