Manchester City spreman platiti 300 miliona eura za Messija

Barcelona se još uvijek oporavlja od gubitka Neymara, a Kataloncima sada prijeti još veća katastrofa. Lionel Messi bi mogao napustiti Camp Nou. Argentinca želi Manchester City, a od januara je slobodan igrač.

Tačnije Messi ima ugovor do ljeta 2018. godine, ali će drugi klubovi biti u prilici da pregovaraju s Argentincem šest mjeseci prije isteka ugovora. Dakle ukoliko do početka 2018. godine Messi ne produži ugovor s Kataloncima, postoji mogućnost da će Camp Nou na ljeto napustiti kao slobodan igrač.

Katalonci su u junu objavili informaciju kako je Messi produžio ugovor do 2021. godine, ali Argentinac još uvijek nije potpisao papir o produženju saradnje, prenosi Marca.

Tehnički direktor Barcelone Robert Fernandez ističe da je samo pitanje vremena kada će Messi produžiti ugovor s Kataloncima, ali potpisa još uvijek nema. Argentinac navodno želi da se uvjeri da će Barcelona i u narednim sezonama biti konkurentna, a čini se da je i on izgubio povjerenje u rad predsjednika Jordija Bertomeua.

U međuvremenu pojavila se informacija da je Manchester City spreman da plati 300 miliona eura i tako aktivira otkupnu klauzulu, a navodno su predstavnici Građana već otputovali u prijestolnicu Katalonije. Guardiola je nakon sinoćnjeg remija s Evertonom govorio i o Messiju.

“Ne znam. Moglo bi se desiti ako neko ima novac i želi ga potrošiti. Moglo bi doći do toga”, rekao je Guardiola.

(Radiosarajevo.ba)