Kod Tomislavgrada u sačekuši upucan Zdravko Mamić

Na ulici kod Tomislavgrada upucan je Zdravko Mamić, alfa i omega zagrebačkog nogometnog kluba Dinamo,  javlja zagrebački Jutarnji list.

Mamić je prema istom izvoru, odmah kolima Hitne pomoći prevezen u obližnju bolnicu. Trenutno je u toku sanacija ozljeda, kao i kvalifikacija, a policija traga za nepoznatim počiniteljima.

Prema neslužbenim informacijama, u prijepodnevnim satima u mjestu Zidine, općina Tomislavgrad, dogodio se atentat na Mamića.

Ranjen je u predjelu donjih ekstremiteta, a prva pomoć mu je pružena u Domu zdravlja Tomislavgrad.

Angažirane su velike policijske snage koje su na terenu. Ova informacija potvrdili su u Domu zdravlja Tomislavgrad.

Kako piše lokalni portal tomislavcity.com, Mamić je zadobio prostrijelnu ranu potkoljenice. Liječničku pomoć pružio mu je tim ove ustanove na čelu s dr. Vladom Tabak. Rana je sanirana i kako javlja isti izvor, Mamić je izvan životne opasnosti.

Mamić je bio na grobu svog oca kojem je godišnjica smrti, a nepoznati napadač je iskočio iz grmlja i upucao gazdu Dinama u nogu. Napadač je navodno bio maskiran, a postoji mogućnost da nije djelovao sam.

Nogometni klub Dinamo se također oglasio saopštenjem u kojem su naveli da je “GNK Dinamo užasnut oružanim napadom i pokušajem ubistva savjetnika kluba Zdravka Mamića, u utorak, 22. avgusta, u Tomislavgradu”.

U saopštenju Dinama se, izmeđuostalog, navodi i sledeće:

“Nakon posljednjeg fizičkog nasrtaja na Zdravka Mamića u Bolu na Braču i neosuđivanja tog čina, strahovali smo da će nedjelovanje javnosti, medija, politike biti poticaj na mržnju, fizičke napade i u konačnici, i na napade oružjem. Nažalost, naši su se strahovi obistinili.

Sramimo se društva u kojem živimo.”