Mama ne dopušta baki i djedu da grle unuku: Nije me briga hoće li ih to povrijediti

Ljutita mama Brittany Baxter je odlučila na TikToku progovoriti o svojim frustracijama. Kako je objasnila, otkada je rodila kćer, nastoji je naučiti važnosti pristanka i bez ustručavanja kritikuje ljude jer njenu uskoro dvogodišnjakinju bez pitanja pokušavaju zagrliti, poljubiti ili maziti.

“Možemo li početi normalizovati to da djeca ne moraju ljubiti ili grliti odrasle? Moja kćer ima gotovo dvije godine i od dana kada se rodila učim je važnosti njenog pristanka. Moja kćerka i njeno tijelo ne postoje da bi se neko drugi osjećao ugodnije ili voljenije”, oštro je zaključila. Dodala je i kako se neki ljudi vrijeđaju kad djevojčica ne želi pokazivati ​​fizičku naklonost. Osim toga, smatra da njena kćer nije kriva što starije generacije ne znaju kontrolirati svoje osjećaje kad ih neko odbije. Mnogi su pohvalili njezin pristup te podijelili vlastita iskustva.

Jedna osoba je komentirala: “Radim na tome i sa svojim dvogodišnjim sinom. Morali smo smanjiti njegovu interakciju s mojom majkom jer ona to nije poštivala.” Drugi je dodao: “Mama nas je uvijek učila da se samo moramo pozdraviti kako bismo bili pristojni, nismo se morali rukovati ili grliti ako to nismo htjeli.” Međutim, bilo je i onih koji su kritikovali ovakav stav. “Potičem svoju 21-mjesečnu djevojčicu da se fizički i emocionalno poveže s mojim roditeljima i jako je povezana s njima. Stvarno ne razumijem vašu ljutnju”, komentarisala je mama. Brittany joj je vrlo brzo odgovorila: “Jeste li zapravo pitali svoje dijete je li to ono što želi i je li to ono što joj treba ili potičete i njegujete taj odnos jer zadovoljava vaše potrebe?” Brittany je dodala kako je njena kći, uprkos ovoj praksi, u odličnim odnosima s njenom majkom, ocem i maćehom, prenosi The Sun.