Lović & Co planira graditi novi objekat u Lukavcu

Menadžment kompanije Lović&Co zadovoljan je poslovanjem u prvih devet mjeseci ove godine. Proširili su proizvodni asortiman sa metalnim ormarima, dok su prodaju proširili na tržište Hrvatske, Holandije i Njemačke.

Edis Lović, zamjenik direktora kompanije Lović&Co za Akta.ba kaže kako se njihovi proizvodi mogu naći u hrvatskom Pevecu.

”Najznačajniji kupci u BiH su kompanija FIS, TC Bingo i Penny marketi u čijim prodajnim objektima se mogu naći naši proizvodi, kao što su ormarići za prvu pomoć, poštanski ormarić, ormarići za ključeve, pušku, pištolj…”, kaže Lović, napominjući da se sva kompletna proizvodnja vrši u njihovom proizvodnom pogonu u Lukavcu koji je smješten na 3.000 m2, opremljen savremenim tehnologijama i mašinama, što kompaniji omogućava da uz kvalitetnu radnu snagu odgovori na sve zahtjeve tržišta.

Lović &Co trenutno radi pokrivanje Velbosove zgrade u Mostaru, a nedavno su kupili i zemljište u Lukavcu, gdje planiraju  graditi novi objekat.

Veliki izazov za kompaniju je kaže Lović izrada tepsije dimenzije 6×6 metara za potrebe manifestacije ”Tuzla gastro show” kada će se praviti najveći burek na svijetu.

Lović se prošle sedmice, predstavio sa svojim standardnim asortimanom proizvoda na Sajmu ZEPS u Zenici. U ponudi su bili limeni krovovi, limeni i metalni ormarići, te fasadni stropni sistemi sa garancijom 40, 20 i 15 godina.

Inače, Lović &Co bavi se proizvodnjom trapeznih limova, imitacijama crijepa od lima, kompletnom limarskom galanterijom, proizvodnjom strujnih, hidrantskih, poštanskih i gardarobnih ormara, te razvodnim ormarima za grijanje.

(Nezavisni.ba)