Liga mladih KSTK: Završnica juniorske lige ovog vikenda u Tuzli

Nakon završenih finalnih tunira u pionirskoj i kadetskoj konkurenciji na kojem su pioniri i kadeti OKK Sloboda odbranili titule prvaka, pred nama su polufinalni susreti u juniorskoj konkurenciji Lige mladih KSTK.

Juniorska liga ove sezone imala je treći krug takmičenja u kojem su nastupale najbolje plasirane ekipe prve faze iz obje grupe, a polufinalne parove odlučio je konačan plasman na jedinstvenoj tabeli po sistemu 1-4 i 2-3. Univerzitetska dvorana i mala dvorana sportskog centra Mejdan ugostiti će završni turnir Lige mladih KSTK u konkurenciji juniora, a četiri ekipe koje su ostvarile plasman na završnicu su Gračanica iz Gračanice, Dragons iz Tuzle, Bosna iz Kalesije i Sloboda iz Tuzle (aktuelni šampion).

Sloboda je i u ovoj takmičarskoj kategoriji bila apsolutno najubjedljivija ekipa prve i druge faze ligaškog prvenstva, a crveno-crni su jedini poraz upisali još na startu sezone nakon čega su napravili pozitivan niz, te su rutinski odradili sve utakmice bez poraza do završnog turnira. Kada je riječ o Slobodinom protivniku u polufinalu, ekipa Bosne uspjela je zauzeti posljednje mjesto koje vodi na završnicu ispred ekipe Brčkog boljim nastupima u trećem krugu. Ekipe koje čine drugi polufinalni par imale su određenih rezultatski oscilacija tokom sezone, ali da nas čeka uzbudljivo polufinale između Dragonsa i Gračanice potvrđuje i izjednačen omjer u međusobnom duelu ova dva tima.

Polufinalni susreti finalnog turnira za juniore na rasporedu su ovog vikenda, tačnije u subotu, a utakmice za plasman, odnosno finale i utakmica za treće mjesto, zakazane su u nedjelju. Polufinalne utakmice odigrat će se u Univerzitetskoj dvorani, dok će utakmice za plasman biti odigrane u maloj dvorani Mejdana. Prvi polufinalni čine ekipe KK Dragons i KK Gračanica koji će svojim duelom otvoriti završni turnir, a nakon toga slijedi drugi polufinalni duel između ekipa OKK Sloboda i KK Bosna. Sve utakmice završnog turnira za juniore bit će odigrane ovog vikenda, odnosno 20. i 21. aprila.

KOMPLETAN RASPORED I SATNICA FINALNOG TURNIRA LIGE MLADIH KSTK U KONKURENCIJI JUNIORA

subota, 20.04.2024. godine, Univerzitetska dvorana Tuzla

11:00 sati, prvo polufinale – KK Dragons vs KK Gračanica
13:00 sati, drugo polufinale – OKK Sloboda vs KK Bosna

nedjelja, 21.04.2024. godine, mala dvorana SKPC “Mejdan” Tuzla

09:00 sati, utakmica za treće mjesto
11:00 sati, finalna utakmica

OKK Sloboda