Legendarni glumac Richard Gere ženi se treći put

Glumac Richard Gere (69) i novinarka Alejandra Silva (35) u vezi su četiri godine, a upoznali su se u luksuznom italijanskom hotelu koji je ona kupila s bivšim mužem. Par je isplanirao malo vjenčanje za sljedeći mjesec, 5. maja u Washingtonu, pišu španske dnevne novine ABC.

Za zaruke Gerea i Silve se saznalo prošle godine u novembru kada je novinarka viđena s novim dijamantnim prstenom.

Alejandra je kćer biznismena i bivšeg potpredsjednika španskog nogometnog kluba Real Madrid Ignacija Silve. Glumac je upoznao novinarku dok se razvodila od supruga, geologa Govinda Friedlanda (43), sina američkog rudarskog magnata Roberta Friendlanda. Silva s Govindom ima sina Alberta (6).

Novine ABC su otkrile vezu Gerea i novinarke u junu 2015., no njihovi prijatelji su tada rekli kako su se mjesecima uspješno skrivali od javnosti. Par često zajedno ide na dobrotvorne večere u Španiji koji se organiziraju za pomoć beskućnicima te nastoje poboljšati uslove liječenja teško bolesnoj djeci koju posjećuju.

Silva većinu godine provodi u Madridu gdje posjeduje vilu u kojoj živi sa sinom, no udaljenost njoj i Gereu, koji stanuje u New Yorku, ne predstavlja nikakav problem.

– On je moj heroj u stvarnom životu. Bila sam malo izgubljena, bez svjetla i upoznavanje njega je dalo smisao mom životu. Osjećala sam kao da mi netko pruža ruku i pokazuje mi pravi put – komentirala je svojevremeno Alejandra svoju vezu s glumcem za magazin Hola.

Gere je bio četiri godine u braku sa supermodelom Cindy Crawford (52), a druga supruga mu je bila glumica Carey Lowell (57) od koje se razveo 2016. te imaju sina Homera Jamesa Jigmea (18).

(Fokus.ba)