Kuglaši Slobode nastupili u NBC Kupu u Rumuniji

Protekle sedmice odigrana su međunarodna takmičenja u kuglanju. Kuglaši Slobode su nastupili u NBC Kupu koji se održao od 3. 8 oktobra Cluj – Rumunija. Na ovom takmičenju nastupilo je 25 muških i 14 ženskih ekipa.

Kvlifikaciona runda se održavala tri dana uz nastup po dva igrača iz svake ekip a nakon kvalifikacija 7.  oktobra četiri najbolje ekipe odigrale su polufinale te 8. oktobra utakmmice za prvo i treće mjesto.

Ekipa Slobode je u ukupnom poretku zauzela 18. mjesto.

– S obzirom na činjenicu da smo na ovo takmičenje isli oslabljeni i cjelokupne uslove rada kluba i uslove na kuglani u Lukavcu na kojoj treniramo, mnogo bolji rezultat se nije mogao ni očekivati. Ipak kuglaši Slobode su pokazali da imaju ogroman potencijal u nekim momentima su se nosili čak bili i bolji od najboljih igrača na ovom takmičenju, ali nedostatak treninga na najnovijim kuglanama je učinio svoje i pozicirao nas na 18. mjesto. Ipak iza sebe smo ostavili Borca iz Banja Luke, Partizan i Metalac iz Srbije (Srbija je visestruki svjetski prvak) – istakli su iz KK Sloboda.

Najbolji rezultat u redovima Slobode je ostvario Samir Jogunčić 604 oborena čunja  a ostali igrači su postigli sljedeće rezultate: Senad Jogunčić 595, Nermin Kasumović 573, Midhat Jogunčić 573, Mirsad Jogunčić 568 i Nenad Ivanović 545. Ukupno: 3458 oborenih čunjeva.

NBC Kup je osvojila ekipa Zadra koja je u finalu bila bolja od VfB Hallbergmoos iz Njemačke dok je treće mjesto takođe osvojila ekipa iz Njemačke TSV Breitengüßbach, koja je u utakmici za treće mjesto porazila ekipu domaćina Cluj.

Kuglaški klub Sloboda se zahvaljuje svim sponzorima i donatorima koji su nam pomogli da odemo na ovo daleko takmičenje a posebno Gradu Tuzla i Ministarstvu za kulturu sport i mlade u Vladi Tuzlanskog kantona.