„Knjigolina i prijatelji“ sutra obilježavaju deset godina

U Ateljeu „Ismet Mujezinović“ u Tuzli , Književni klub za djecu „Knjigolina i prijatelji“ koju vodi književnica Jagoda Iličić u srijedu 12.10.2022 u 12 sati slavi deset godina postojanja.
Tim povodom će biti održana svečana Knjigaosaurijada na kojojće biti promovirana slikovnica pod nazivom Knjigosaur traži prijatelje , čije je objavljivanje podržano od Grada Tuzle.Slikovnica sadrži materijal iz književne radionice i fotografsku aktivnost koji je organizovao ovaj klub u proteklim godinama , uključujući i nezaboravnu „Noć uz Andersona“ koju su knjigoljupci obilježavali spavanjem u Biblioteci .
Prema riječima književnice Jagode Iličić, koja je osnivač i voditelj književnog kluba na svečanu Knjigosaurijadu  su pozvani članovi kluba, djeca iz tuzlanskih škola, prijatelji kluba i predstavnici medija.Na ovaj način ćemo  proslaviti dječiju nedelju i mjesec knjige.
Svečanost obilježavanja desetogodišnjice postojanja Književnog kluba i“Knjigolina i prijatelji“ biće održana u Ateljeu „Ismet Mujezinović“ Tuzla u sastavu Centra za kulturu Tuzla. Prijatelj Knjigosaurijade je Centar za kulturu Tuzla, a pokrovitelj Grad Tuzla.

Duška REBIĆ