Gradonačelnik Tuzle upriličio prijem za investitore koji su pomogli izgradnju Kuće bosanskog jezika u Tuzli

Danas je u Gradskoj upravi Tuzle upriličen prijem za investitore kompanija sa području TK, koji su konkretnim zalaganjerm i investicijama u saradnji sa Gradom Tuzlom učestovali u izgradnji Kuće Bosanskog jezika u Tuzli.
Kuća bosanskog jezika nalazi se u strogom centru Tuzle i u njoj su skupocjeni dokazi o bosanskoj pismenosti, sa posebnom pažnjom posvećenom Bosansko-turskom riječniku iz 1631 godine autora Muhameda Hevaia Uskufija.
Ovom prilikom gradonačelnik Jasmin Imamović je istakao:-

“Mi smo izgradili kuću bosanskog jezika sinergijom sredstava iz gradskog Budžeta i sredstvima iz 13 privatnih firmi koji rade na teriroriji TK i kojima je ovdje sjedište. To mi je posebno zadovoljstvo jer smo sinergijom napravili kuću koja je utvrda tvrđave naših zajednica-bosansko-hercegovačke vrijednosti.Kuća bosanskog jezika je naše zajedničko naslijeđe zato što bosanski jezik nije ni srpski , ni hrvatski, ni bošnjački.To će biti svojevrsna utvrda zašite imena i postojanja bosanskog jezika.Želja mi je da se taj primjer dalje širi kao dobar primjer gradova BiH.Želja mi je da se tako nastavi, Tuzla opet ima nešto što nema niko u BiH,ni izvan BiH,i opet ima nešto što će biti dobar primjer kojeg će slijediti drugi”
Ovom prilikom gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović je uputio riječi zahvalnosti kompanijama koji su doprinjeli realizaciji ovog važnog projekta za Grad Tuzlu i BIH,a to su: Tehnograd d.o.o.Tuzla, Deling INVEST do.o. Tuzla, Tehnograd Company d.o.o. Tuzla, INPROZ Group d.o.o. Tuzla, Cestotehnik D.O.O.Tuzla, Dženex d.o.o. Tuzla, HEEZ Transport d.o.o. Tuzla, Com –CAT d.o.o. Tuzla, TIM Gradnja d.o.o. Tuzla, INGRAM d.o.o. Srebrenik, BABILON d.o.o.Tuzla i ELKOM d.o.o.Tuzla.
Kao glavnom izvođaču ovom projektu bila nam je izuzetna čast i prilika što smo ušli u izbor za izgradnju takvog projekta koji je ne samo važan za našu zajednicu, nego i za cijelu BiH.
Pridružujem se čestitkama svim sudionicima,Gradskoj upravi i svima koji su sudjelovali u izgradnji, istakao je ovom prilikom Danijel Ružić , ispred kompanije Tehnograd d.o. o. za gradnju i inženjering Tuzla.
Piše :Duška REBIĆ