Knjiga.ba: Da vam Minka nešto kaže-najtraženiji naslov

Hazim Hadžić i njegovo novo djelo „Da vam Minka nešto kaže“ već drugi mjesec za redom su na vrhu liste najtraženijih naslova u našoj knjižari. Inače riječ je o fiktivnom ženskom liku mlade djevojke po imenu Minka, koji je svojim humorističnim komentarima naše svakodnevice, dostigao planetarnu popularnost sa više od 150.000 pratilaca na društvenim mrežama. Stvorivši Minku, njenu mamu Omerovcu i brata Sameda, Hazim je stvorio čitavo jedno društvo čija je nacija – čovjek, a religija – JEDNOSTAVNOST.

Najtraženiji naslovi u mjesecu martu:

  1. Da vam Minka nešto kaže
  2. Bukača
  3. Sretna žena
  4. NTC 1 – IQ deteta briga roditelja, Predškolski uzrast 3-7
  5. Pravilna linija ishrane – Naučite da živite zdravi, vitki i slobodni
  6. Pazi kojeg vuka hraniš
  7. NTC sistem učenja – Kako stimulisati razvoj inteligencije kroz igru
  8. 7 tajni uspjeha
  9. Male žene, Dobre supruge
  10. Ja, Pink Panter – Ispovest

PREPORUČUJEMO

Dr Kenan Crnkić – 7 tajni uspjeha

Odanih šest sluga imam (od njih stekao sam znanje), a zovu se: Šta i Zašto, Kada, Kako, Ko i Gdje. – (Rudyard Kipling)
Knjiga koja nam otkriva da svako od nas može postići uspjeh ako oslobodi svoj neograničeni potencijal. Autor nam na jednostavan, praktičan i nadasve motivirajući način daje odgovor kako se taj potencijal oslobađa i ohrabruje nas da počnemo stvarati uspjeh na svim nivoima uz poruku:
– Život je ono što od njega napravimo.

 Louisa May Alcott – Male žene, Dobre supruge

Jedna od najvoljenijih i najčitanijih knjiga svih vremena.Zasnovane na mladalačkim doživljajima Luize Mej Olkot, Male žene opisuju porodični život četiri sestre Marč koje žive u maloj zajednici Nove Engleske. Meg, najstarija, lijepa je i želi da bude dama. Džo je sa svojih petnaest godina neugledna i nekonvencionalna i gaji ambiciju da postane spisateljica. Bet je nježna trinaestogodišnjakinja sklona muzici, a Ejmi plavokosa dvanaestogodišnja ljepotica.

Priča o njihovim kućnim avanturama, pokušajima da uvećaju porodične prihode, njihovim poznijim ljubavima i prijateljstvu sa susjedima Lorensima i dan-danas je svježa i zavodljiva.

Dobre supruge nastavljaju pripovest o sestrama Marč koje će kao mlade žene morati da se suoče s neumitnim iskušenjima i problemima svakodnevnog života u svojoj potrazi za srećom.

Za još više zanimljivih naslova posjetite našu knjižaru na adresi Knjiga.ba