Klizalište Panonnica: Zimska čarolija u Tuzli

Piše: Duška Rebić

Tuzlansko klizalište na Pannonici je i ove godine spremno dočekalo sezonu klizanja. Zbog pandemije korona virusa sezona je počela malo drugačije od proteklih godina jer će klizalište raditi sa manjim brojem klizača, uz maske i provođenje svih ostalih epidemioloških mjera. Broj prisutnih na otvorenom je ograničen na 60 osoba.
Kako je istakao Muhamed Smajlefendić, voditelj sportskih aktivnosti, posjetioci će moći da kližu na velikom klizalištu koje je 600m2 a mališani na manjem od 60m2.

Cijene ulaznica su ostale nepromijenjene u odnosu na prošlu godinu. Cijene su 2,5 KM za one sa vlastitim klizaljkama a posjetioci koji nemaju klizaljke plaćaju ulaz 3,5 KM.

Smajlefendić je naglasio da će Klizalište biti otvoreno svakim danom  od 10 do 21h, te je dodao, da je za sve prisutne pripremljeno i osvježenje uz kafu, kuhano vino, grickalice i druga hrana.

“Želimo da na najbolji način dočekamo goste i da uživaju u zimskoj sezoni, te pozivamo sve građane da dođu na klizalište i uživaju na ledenoj plohi, jedinoj u gradu Tuzli”, poručio je Smajlefendić.