Keylor Navas ostaje u Realu

Golman madridskog Reala i reprezentativac Kostarike Keylor Navas izjavio je da ni najmanje nije uzbuđen glasinama kako je Thibauit Courtois sve bliže dolasku u Real.

Keylor Navas je u redove madridskog velikana stigao na ljeto 2014. godine iz Levantea u transferu vrijednom 10 miliona eura, a od tada sa Realom je osvojio tri titule prvaka Starog kontinenta, četiri titule Svjetskog klupskog šampiona, jednu titulu La lige, jedan pehar Kupa kralja te jedan pehar pobjednika španskog Super kupa.

Thibaut Courtois koji se spominje kao velika želja čelnika madridskog Reala i dalje je čuvar mreže londonskog Chelsea, a sve više se dovodi u vezu sa Realom, budući da mu je ostala samo još jedna godina ugovora sa „Plavcima”, koji bi njegovom prodajom zaradili sjajnu sumu novca prije nego mu istekne ugovor.

Navas je rekao da je razgovarao sa novim trenerom Julenom Lopeteguiom i da je poslije tog razgovora miran po pitanju svoje budućnosti u Madridu.

“Pričao sam sa Lopeteguiom. Sve je u redu, sve je u redu, miran sam, Ostale su mi još dvije godine po ovom ugovoru, tokom kojeg sam zaista vrijedno radio. Uživam u svakom trenutku u Realu i moram da vidim šta će se dešavati u budućnosti. Nadam se da ću i u njoj uživati”, riječi su Keylora Navasa.

(SportSport.ba)