Kada se očekuje konačni završetak radova na sanaciji tunela Čaklovići?

Na jučerašnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine zastupnica Edita Mazić pokrenula je pitanje o okončanju radova na sanaciji tunela u naselju Čaklovići.

Ova tema je od izuzetne važnosti kako za građane Tuzlanskog kantona, tako i za ukupnu privredu koja koristi ovu magistralnu cestu.

“ Radi se o frekventnoj dionici koja povezuje Tuzlu sa njenim opštinama Kalesija, Sapna, Teočak i dalje prema Republici Srpskoj.Posljednjih nekoliko dana građani i vozači su nezadovoljni i razočarani dinamikom rada.” navodi se u pitanju.

Radovi na sanaciji tunela vrše se u okviru Projekta sanacije šteta nakon poplava i modernizacije cesta u FBiH. Prvobitni rok za završetak radova bio je 15.09.2021. godine. Iz Cesta FBiH kazali su da je izvođačima potreban još jedan mjesec za kompletan završetak radova, no međutim, i taj rok nije ispoštovan.

Obilaznica koja se koristi kroz naselje Vasići je oštećena i uzrokuje probleme vozačima, ali i lokalnom stanovništvu. Teretna vozila, ali i brojni vozači drugih vozila, već odavno koriste isključivo alternativni pravac do/iz Tuzle, preko Dubrava.

 “Očekujem da će odmah po završetku radova biti sanirana, navedena obilaznica, koja je tokom proteklih mjeseci u veoma lošem stanju I vratiti u prvobitno stanje kakvo je zatečeno prije odvijanja radova na sanaciji tunela” – zaključila je Mazić.