Još jedan korak ka obnovi zgrade SodaSo

Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona Anela Ajšić potpisala je juče Rješenje o odobrenju za građenje za izvođenje radova rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona.

Ovo je nakon izdavanja urbanističke saglasnosti i završenog glavnog projekta adaptacije još jedan korak ka obnovi i dogradnji zgrade u kojoj su do 2014. godine bili smješteni Vlada TK i kantonalna ministarstva.

„Mi smo ispoštovali predviđeni rok za izdavanje rješenja o odobrenju za građenje, s obzirom na to da smo predvidjeli da dva mjeseca nakon dostavljanja revidovanog Glavnog projekta zgrade Vlade TK imamo naše rješenje. Uspjeli smo da pravovremeno pribavimo svu potrebnu dokumentaciju i samim time omogućimo da za nekih godinu dana imamo završenu potrebnu dokumentaciju i mogućnost implementacije“, naglasila je ministrica Ajšić.

Nakon pravosnažnosti Rješenja, Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice pristupit će implementaciji projekta kroz odabir adekvatnog izvođača radova putem javne nabavke. Nakon izbora izvođača i potpisivanja ugovora predviđen je rok od 12 mjeseci u kojem bi svi radovi trebali biti okončani a objekat predat Vladi Tuzlanskog kantona na korištenje. Vrijednost radova prema projektu kreće se oko 9,5 miliona KM bez PDV-a.

Odjeljenje za informisanje Vlade TK