Jasmin Imamović u Potočarima: Grad Tuzla i ove godine pomaže rad Memorijalnog centra sa 50.000KM

Jasmin Imamović u Potočarima: Grad Tuzla i ove godine pomaže rad Memorijalnog centra sa 50.000KM

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović boravio je u Potočarima gdje je na mezarju Memorijalnog centra odao počast svim žrtvama genocida, a zatim je razgovarao sa direktorom službe Memorijalnog centra, dr. Emirom Suljagićem.
Ovom prilikom gradonačelnik Imamović i predsjednik Upravnog odbora Memorijalnog centra, Ševket Hafizović, potpisali su Sporazum o korištenju sredstava iz budžeta Grada Tuzle, sa pozicije „Kapitalni grant za Memorijalni centar Srebrenica-Potočari, Spomen obilježje i mezarje za žrtve genocida 1995 godine“, kojim je nastavljena finansijska podrška Grada Tuzla aktivnostima Memorijalnog centra, u iznosu od 50.000 KM.


Gradonačelnik Imamović je razgovarao sa direktorom službe Memorijalnog centra, dr. Emirom Suljagićem.
-Podrška Grada Tuzle radu Memorijalnog centra počela je prošle godine i ovo je potvrda da ćemo nastaviti podržavati rad ove institucije. Memorijalni centar izrasta u instituciju koja će na najbolji način odgovoriti programskim trošenjem sredstava u mnoge projekte i donijeti najbolje rezultate o očuvanju sjećanja na genocid i rat u BiH-istakao je Imamović.


-Potrebno je naglasiti da je Grad Tuzla među prvim gradovima pružio finansijsku podršku radu Memorijalnom centru Srebrenica prošle godine, a tako je nastavio i ove. Hvala Gradu Tuzli, gradonačelniku Jasminu Imamoviću i Gradskom vijeću na nastavku zajedničke borbe protiv minimilizacije i negiranja genocida- rekao je direktor Emir Suljagić.


Duška REBIĆ