Istraživanje: Muškarci zaista više vole plavuše

Ako je sudeći prema novim rezultatima studije Univerziteta Augsburg u Minesoti, muškarci zaista više vole plavuše smatrajući ih mlađim i zdravijim od ostalih žena.

A tu su i stereotipi, pa tako vjeruju da lakše mogu da ostvare seksualnu vezu sa plavušom, dok su plavuše atraktivnije, one koje s kojima bi se upražnjavali seks su ipak – žene tamnije kose.

Muški ispitanici su na osnovu fotografija različitih žena odgovarali na pitanja vezana za svoje preferencije u ljubavnom životu. Većina njih je plavuše smatrala ljepšim, mlađim i zdravijim od žena tamnije kose.

Takođe, vjeruju i da su plavuše “lakše za saradnju” i da će prije izaći na sastanak sa njima. Ipak, kada je u pitanju majka njihove djece, radije su birali žene smeđe kose.

Rezultati istog istraživanja pokazuju su da žene duge kose izgledaju zdravije i mlađe. Žene srednje dužine kose lako uspostavljaju odnos sa muškarcem.

Zašto muškarci više vole plavuše?

Odgovor je evolucija! Žene svijetle kose su se davnih dana smatrale mlađim i plodnijim od ostalih. Nažalost, zbog izloženosti plavuša u medijima i šalama na njihov račun za majku svoje djece danas bi izabrali onu tamnije kose.

(B92.com)