Imamović: Stanivuković i svi građani Banjaluke su uvijek dobrodošli u Tuzlu


U Gradskoj upravi Grada Tuzle, Jasmin Imamović i predsjednica Gradskog vijeća Tuzle, Nataša Perić sastali su se sa gradonačelnikom Banja Luke, Draškom Stanivukovićom i saradnicima.
Sastanku je prisustvovao i Eldin Tabučić predstavnik kompanije Bingo.


Cilj sastanka bio je razgovbor o zajedničkoj saradnji dva grada na polju turizma, kulture, ekonomije, sporta i tehnološkog razvoja.
Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović zaželio je dobrodošlicu Drašku Stanivukoviću u Tuzlu. Ovom prilikom je naglasio, da građani Banja Luke i Tuzle imaju iste ljudske želje: dobar zdravstveni sistem, obrazovanje, zaštitu od korupcije i kvaliteta života, ekonomski održiv razvoj.

Imamo investitore iz Republike Srpske u Federaciji, investitore u BiH, pa čak iz Tuzle u RS u Banja Luci. Dakle, vijeme je da  i mi političari radimo kao privrednici,da dajemo više onome što nas veže, nego ono što nas razdvaja.Sarajevo, Banja Luka, Mostar i Tuzla su važni gradovi u BiH i važno je da ti gradovi sarađuju, a daleko je više toga o čemu možemo sarađivati, nego ono u čemo ne možemo sarađivati ili u čemu nemamo zajednički interes. Mi smo tu da zadovoljimo želje naših građana i da opravdamo njihovo povjerenje. Dobro došli svi građani Banja Luke u Tuzlu, pogotovo sada ljeti, pozivamo građane Banja Luke da ljetuju u Tuzli, naglasio je gradonačelnik Imamović.


Gradonačelnik Banja Luke, Draško Stanivuković zahvalio se gradonačelniku Jasminu Imamoviću na gostoprimstvu i dobrodošlici. Veoma sam sretan što sam u Tuzli, što nije prvi put  jer sam imao čast da kao odbornik u Skupštini Grada Banja Luke dođem u Tuzlu i da razgovaram sa mladim ljudima na različite teme. Od tada me vežu lijepe uspomene za Tuzlu. Obilazim mnoge gradove u RS, Federaciji, cijeloj BiH,pa i u regionu i šaljemo jednu univerzalnu poruku iz centra  Tuzle, da je došlo vrijeme da pričamo jezikom kulture, turizma, privrede i ekonomije. Pričali smo o turizmu, dobili smo poziv da Banjalučani posjete predivna jezera i sve potencijale koje ima Tuzla. Takav poziv važi i za Banje Luku, bio sam domaćin mnogim mladim ljudima iz Tuzle, razgovarali smo o jednom važnom projektu, tehnološkog parka, gdje Tuzla može da nam pokaže svoje iskustvo. Presretan sam da što imam priliku da posjetim hram Uspenije Presvete Bogorodice i što ću ovdje sa ljudima i vladikom Fotijem da razgovaram o 140 godina postojanja hrama. Očekujem vaše građane u posjet Banja Luci, šaljemo važnu poruku regionu i cijelom svijetu, da nam ne treba nekakva međunarodna zajednica , ni druge ambasade, da nas spajaju. Mi smo dovoljno ljudi da možemo da se spajamo, istakao je Stanivuković.


Duška Rebić