Humanitarni bazar za Zarine korake u Gračanici

“Šesnaest godina traje Zarina borba da živi dostojanstveno i normalno kao svi drugi. Šesnaest godina svaki dan s njom radim, učim, vježbam. Pametna je kao i drugi, dobro biće, željna normalnoga života. Al’ nije imala tu sreću da živi bez problema, nevolja, poteškoća .
Mišići su joj nula (0). I nije da ne zna, nije da neće, nije da je lijena, niti glupa.
NE MOŽE.”
Ovo su riječi hrabre mame, koja se svakodnevno trudi zaraditi novac za liječenje svoje kćerke.
Udruženje građana Futura Gračanica, Mješovita srednja škola Gračanica i OŠ Hasan Kikić u saradnji sa mamom Gordanom Bojanović Sivčević organizuju humanitarni bazar u gračanici za Zaru i njene korake.
Bazar će se održati u petak, 3. juna od 9 do 14 sati ispred gradskog parka u centru.
U ponudi Bazara će biti dosta lijepe odjeće i obuće, nove, polovne, čiste opeglane, mirišljave.
Novac prikupljen ovom prilikom bit će iskorišten za nastavak Zarinih vježbi neurorehabilitacijske robotike u poliklinici Glavić u Zagrebu. Terapije koje zahtijevaju šest do sedam sati dnevno koštaju od 40 000 do 60 000 eura. Zara je već prošla dva ciklusa, a njena majka se nada da će uz pomoć dobrih ljudi Zara otići i na treći.
Cijene polovnih predmeta na bazaru će se kretati od 1 do 5 KM, a novih očuvanih do 10 KM. U ponudi će biti stvari za ljeto, odjeća za djecu.
U svakom gradu u kojem je bazar do sada organizovan dio novca je bio preusmjeren za liječenje nekog djeteta iz tog grada, tako će biti i u Gračanici.
“Posao” u kome najviše uživa Zara. Svaku vrećicu ona pripremi. Uz uživanje i vježba fine motorike.
A vi… Budite uz Zaru na putu do njenih zvijezda, donirajte…Rezevišite i kupite…Izbor je vaš.