Hladna voda poboljšava tonus i izgled kože

Umivanje hladnom vodom ima mnoge benefite za ljepotu i zdravlje kože, zato neovisno od godišnjeg doba neka vam ova rutina pređe u svakodnevnicu. I, naravno, ne zaboravite da hladnu vodu kombinujete sa drugim kozmetičkim preparatima, kako biste postigli efekat bio potpun.

 1. Popravlja cirkulaciju
  Hladna voda podstiče stezanje krvnih sudova, čime tijelo održava temperaturu. Pored toga, krv bolje struji, i time pročišćava kožu.
 2. Podstiče stvaranje kolagena i elastina
  Ovo je veoma važno, jer se starenjem ovaj proces usporava. Međutim, umikovanjem hladnom vodom, koža lica uspijeva da zadrži čvrstoću i elastičnost.
 3. Tonira kožu
  Prethodne dvije blagodeti hladne vode za kožu znače da je lice glatkije, dubinski hidrirano i tonirano. A svi želimo da koža što duže bude zategnuta i bez mrtvih ćelija, zar ne?
 4. Sprječava upale
  Bolji protok krvi znači da je manja mogućnost da dođe do crvenila i upala. Ovo se odražava i na bolji izgled podočnjaka. Savjet je da se ponekad odradi i masaža lica.

Kada je riječ o koracima, koje je dobro slijediti, ujutru operite lice hladnom vodom, zatim očistite tonikom ili proizvodom koji koristite, a zatim ponovo poprskajte hladnom vodom.

Sa druge strane, kada se tuširate hladnom vodom, poboljšavate kvalitet kože, i smanjujete pojavu strija i celulita. Na početku treba pokvasiti stopala, a zatim podizati tuš ka licu, i to nekoliko puta, u trajanju od 15 sekundi, a onda možete i do 2 minuta.

(Novosti.rs)