Harun Avdagić: Krilo koje igrom podsjeća na Mbapea

Prostori sjevero-istočne Bosne su oduvijek bili pravi rasadnik mladih taleneta i mjesto iz koga su mnogi takvi igrači otišli u velike klubove i kasnije postali poznati i priznati. Ovo je prikaz o jednom od najvećih talenata sa ovog područja, mladiću koji još igra za pionire ali kvalitet njegove igre i njegov učinak na utakmici daleko prevazilaze kategoriju za koju igra.
Riječ je o mladom četrnaestogodišnjaku Harunu  Avdagiću koji je svoju karijeru započeo u Bratstvu iz Gračanice ali je zbog svojih igara ubrzo postao meta većih klubova. Tako se našao u ekipi Premijerligaša Sloge iz Doboja  i odmah pokazao svoj raskošni talenat. Postao je prvi strijelac u pionirima Sloge a svojim igrama je oduševio sve ljubitelje fudbala u Doboju.
Odlikuju ga izuzetna brzina, što njegovoj poziciji desnog krila je potrebna karakteristika ali pošto je izuzetno prodoran, ulazi i prema golu protivnika i tu onda dolazi do izražaja njegov izuzetan osjećaj za gol koji on nemilice koristi.  O kakvom talentovanom  mladom igraču je riječ, najbolji pokazatelj je što ga već izvjestan period prate skauti Partizana iz Beograda i Osijeka i vjerovatno neće biti iznenađenje ako zaigra za jednu od ovih ekipa.
Želimo mu da nastavi sa ovako dobrim igrama a poznavajući njegovu upornost i borbenost ne sumnjamo da će se još puno toga lijepoga čuti o ovom talentovanom mladiću.
Suad Krajnović