Hajrudin Vejzović i Edhem Vikalo odbranili titule dvoranskih prvaka BiH za 2021.

Hajrudin Vejzović i Edhem Vikalo odbranili su titule dvoranskih prvaka BiH za 2021. na Državnom dvoranskom atletskom prvenstvu koje je održano u olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch” – ZETRA u Sarajevu.

Titulu seniorskog dvoranskog prvaka BiH za 2021. u trci na 60 metara osvojio je član AK Sloboda Tehnograd Hajrudin Vejzović s rezultatom 6:91 s, čime je odbranio prošlogodišnju titulu državnog seniorkog prvaka BiH.

U toj trci osim Vejzovića nastupili su još i Omar Džanić koji je osvojio treće mjesto i bronzanu medalju sa vremenom 7:29 s, te Benjamin Mijatović koji je zauzeto peto mjesto s rezultatom 7:53 s.

Titulu juniorskog prvaka BiH u trci na 60 metara osvojio je član AK Sloboda-Tehngrad Edhem Vikalo koji je također odbranio prošlogodišnju titulu juniorskog prvaka BiH.

U Zenici će danas biti održano Dvoransko prvenstvo BiH u kategoriji seniora/ki juniora/ki i mlađih juniora/ki u skoku u dalj i troskoku, na kojem će nastupiti članovi AK Sloboda-Tehnograd Omar Džanić u skoku u dalj i Bakir Musić koji će se za medalje boriti u dalju i troskoku.

Narednog vikenda Edhema Vikala očekuje nastup na Prvenstvu Balkana u dvorani koje će biti održano u Bugarskoj, dok će u Sarajevu biti održano Dvoransko prvenstvo FBiH u disciplinama 60 m pr, 60 m, vis i kugla, saopćeno je iz AK Sloboda-Tehnograd.